Gears and Wheels

октобар 30, 2021

Захваљујући развоју информационе технологије и брзинама преноса података која је до пре неколико година била незамислива, у образовној сфери је своје место пронашао и дигитални уџбеник. Делатност нашег студија је у великој мери ослоњена на област уџбеника, тако да је правац нашег развоја зацртан.

Посматрајући целу тематику мало дубље, решили смо да се, поред дигитализације књиге, припремимо и за израду аудио и видео материјала који су њен саставни део. Први корак је било освежавање, већ помало времешних, Apple iMac 27” са i7 процесорима који и даље брзо и “глатко” пролазе кроз компликоване обраде фотографија, илустрације и дизајн, али при рендеровању “губе дах”.

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.

Steve Jobs

Наши утисци после десетак дана рада су: управо оно што смо и очекивали од Silicon Apple M1 процесора, велики корак унапред. Мана: дисплеј од 24” је мање од онога на што смо навикли, али сјајан приказ слике и резолуцијa од 4,5K “вади флекe”.

Одушевљени перформансама, веома брзо смо “у игру” убацили и новог “малишана”, опремљеног са Silicon Apple M1Pro процесором са 10 језгара и са графичким процесором са 16 језгара и неурал-енџином са 16 језгара. Нисам очекивао драматично боље перормансе, нарочито не разлику коју је М1 чинио у односу на Интелове процесоре, међутим, компликованије анимације, смо више него двоструко бржи радили него на његовом годину дана старијем брату. Опет корак од 7 миља, видећемо шта доноси следећи.


3 Comments

avatar
Alfredo мај 12, 2023

I appreciate your commitment to sharing helpful information with your readers. Thanks for all that you do.

avatar
googles август 29, 2023

Good post! We will be linking to this great post
on our website. Keep up the good writing.

avatar
wwd.com октобар 24, 2023

What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve
discovered It positively helpful and it has helped me out loads.
I hope to contribute & assist other customers like its helped me.
Good job.

Оставите одговор